אחסון אתרים, איך בוחרים ומהי חשיבותו?

נתחיל מלהסביר ממש בקצרה מה זה שרת אחסון? שרת אחסון לאתר זה בעצם המקום בו האתר ״מותקן״, ז״א שכל פעם שגולש נכנס לאתר הדפדפן של הגולש בעצם מתחבר לשרת האחסון של האתר ומבקש ממנו להפעיל ולהציג את האתר.

איך בוחרים אחסון לאתר?

דבר ראשון יש לוודא תאימות בין שרת האחסון לבין תוכנת האתר, לדוגמא אם תוכנת האתר שלכם כתובה בשפת PHP אז יש לדאוג ששרת האחסון יודע ויכול להריץ קוד PHP, או לחילופין, אם תוכנת האתר כתובה בשפת ASP.NET אז יש לדאוג שהשרת יהיה עם מערכת הפעלה מסוג Windows כי זו שפה שנתמכת רק במערכות Windows ולא מערכות Linux.

לפעמים גם אנו נדרשים לבצע בדיקה נוספת, כמו התאמה בסוג ובגרסת תוכנה בסיס הנתונים, או התאמה בתת-גרסה של שפת התכנות, למשל יש אתרים שכתובים בשפת PHP גרסה 7.3 והאתר הזה לא יכול לרוץ על שרת שתומך ב- PHP עד גרסה 5.4.

לאחר בדיקת התאימות, נרצה לבדוק את ביצועי השרת, ז״א איך הוא מגיב, כמה מהר לוקח לו לטעון את האתר, במצבים רגילים וגם במצבי עומס. פרמטר זה לרוב לא גלוי משום שהוא תלוי (בין היתר) בחומרת השרת הפיזי שמריץ את האתר שלכם, למשל האם זה מעבד 16 או 32 ליבות, לשרת יש 4 ג׳יגה זכרון זמני או 16 ג׳יגה וכך הלאה. וכמובן לוודא שלשרת יש מספיק שטח אחסון לאחסון כל התמונות והקבצים של האתר.

אין להתעלם גם מבדיקת אמינות חברת האחסון, למשל יש הרבה חברות אחסון שמטעמי חיסכון מעדיפים לאחסן הרבה אתרים על שרת פיזי אחד, דבר שגרום להאטה באתרים כי השרת צריך להספיק לטפל בכולם, כמובן שאין דרך ישירה לבדוק את הפרמטר הזה אך ניתן להגיע למסקנה הזאת על ידי קריאת ביקורות של לקוחות על חברת האחסון בה אתם שוקלים לאחסן את האתר שלכם.

פרמטרים שהיה נהוג לבדוק פעם

עד לא מזמן היה נהוג לבדוק גם את אמינות האחסון, ז״א אחסון שלא נוטה ליפול או לקרוס לעיתים קרובות, אך לאחרונה תחום אחסון האתרים התפתח כלכך והתחרות השתלטה על התחום כך שכמעט ולא תמצאו אחסון שהוא לא יציב ונוטה ליפול. כמובן שלא יזיק לבדוק ולברר את זה לפני.

עוד פרמטר שהיה נהוג לבדוק זה המיקום הפיזי של שרת האחסון עליו ישב האתר שלכם, למשל אם אתם רוצים להקים אתר שמכוון לקהל יעד ישראלי אז ההמלצה הייתה לאחסן בשרת שממוקם בישראל משיקולי ביצועים (פיזית לוקח פחות זמן להגיע לאות החשמלי להגיע מהמחשב שלכם עד לשרת שבו מאוחסן האתר), וגם משיקולי קידום בגוגל. כיום ניתן להגדיר באמצעות תגיות HTML וליידע את גוגל שהאתר שלכם מכוון לקהל יעד במדינה ספיציפית, ובקשר לביצועים, כיום יש שירותי CDN, שירות שמפזר את קבצי האתר (מדיה וקבצי עיצוב ותצוגה) בכל מני שרתים בכל העולם כך שבכל פעם שגולש מבקר באתר שלכם הוא יקבל את הקבצים ״השמנים״ משרת ה- CDN הקרוב ביותר אליו.

מילה אחרונה לסיכום...

אין לזלזל בחשיבות בחירת שרת האחסון, ולכן אנו ב- DJint מספקים שירותי אחסון מהירים, אמינים ומאובטחים לכלל לקוחתינו, בין אם בניתם אתר דרכנו ובין אם לא.

אנו מציעים אחסון המבוסס על מערכת הפעלה Linux, שמריץ PHP 7.2 בהגדות מיוחדות שצוות המומחים שלנו פיתח על מנת להגיע לביצועים הטובים ביותר.

כמובן שאנו נעזור לכם להגדיר לכם את האתר כך שיעבוד עם מערכות שרתי ה- CDN של חברת CloudFlare להאצה נוספת בזמני עליית השרת.

שיתוף:

תגובות